Vrijwilliger

Collega of vrijwilliger worden?
Als jij ook vindt dat gebrek aan geld nooit een reden mag zijn om kinderen uit te sluiten van activiteiten, dan zit je bij Leergeld goed! Bij ons kun je er voor zorgen dat kinderen wél meedoen!
Je kunt je op verschillende manier voor Leergeld inzetten. Hieronder de inzet die we momenteel goed kunnen gebruiken:

Vacature Coördinator

Leergeld Lelystad is op zoek naar een initiatiefrijke en sociale coördinator die administratief en communicatief vaardig is. Je kunt een luisterend oor bieden maar ook snel handelen. We zoeken een vrijwilliger die goed om kan gaan met privacygevoelige informatie, enthousiast is om een bijdrage te leveren en 1 tot 2 dagdelen per week beschikbaar is. Die beschikbaarheid is uiteraard in onderling overleg te regelen en er wordt ook rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden. Voor deze functie is het mogelijk om een vrijwilligersvergoeding te ontvangen.

Wat doet Leergeld?
Leergeld helpt kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen zodat ze kunnen meedoen aan activiteiten binnen- en buiten school. Leergeld maakt dat mogelijk door de kosten direct te betalen aan de school of organisatie. De ouders doen via de Leergeld website een aanvraag waarna een intermediair bij de ouders thuis op bezoek komt.
Wat mag je als vrijwilliger verwachten?
Een prettige samenwerking met je collega vrijwilligers en het bestuur. Een team van mensen met uiteenlopende achtergronden met hetzelfde idee: Kinderen (van 4 tot 18 jaar) helpen die (tijdelijk) niet zonder een steuntje in de rug kunnen.

Wat zijn de taken?
Werven, begeleiden en coachen van de vrijwillige intermediairs;

  • Beoordelen en toekennen van de aanvragen;
  • Contacten onderhouden met organisaties: zoals scholen en leveranciers, etc.;
  • Bijwonen van de bestuursvergaderingen;
  • Verantwoordelijk zijn voor de operationele werkzaamheden van de vrijwilligers;
  • Signaleren van trends en knelpunten uit de praktijk.

Kortom een aantrekkelijke en veelzijdige vrijwilligersfunctie waardoor je helpt sociale uitsluiting te voorkomen. Je bent onderdeel van de lokale en landelijke Leergeld familie. Je staat midden in de maatschappij en kunt echt een verschil maken.

Reageren op de vacature
Voel jij je aangesproken en word je enthousiast van deze functie? Belangstellenden kunnen een reactie sturen: info@leergeld-lelystad.nl